Northern Rock a anuntat ca isi va reduce personalul cu circa 1.300 de angajati, ca parte a planului de restructurare prin care aceasta banca trece in perioada actuala. Northern Rock va incerca sa limiteze numarul disponibilizarilor la aproximativ 800 de angajati, in timp ce alti 500 de oameni vor pleca voluntar. Oficialii bancii au precizat ca in urma acestei masuri se asteapta sa ramana cu un numar estimativ de 4.000 de angajati. Banca engleza a fost nationalizata la inceputul acestui an dupa ce a suferit o lipsa majora de fonduri, pricinuita de criza creditelor.

„Confirmarea deciziilor de reducere a personalului nu e niciodata usoara. Facem fata unei perioade foarte grele pentru angajatii nostrii, insa programul de restructurare al companiei aproape ca s-a incheiat, iar acum trecem prin faza finala, aceasta fiind cea mai dificila”, a declarat Ron Sandler, director executiv al bancii.

Northern Rock anuntase anterior ca va reduce personalul cu circa 2.000 de angajati pana in anul 2011 si la inceputul anului se situa printre cele mai mari banci din nor-estul Angliei, avand circa 6.500 de angajati la acea vreme.

Sursa: BBC