Astfel, Banca Mondială a adăugat două miliarde de dolari la pachetul iniţial anunţat în 3 martie, pentru a diminua impactul economic, transmite Reuters, citată de agerpres.

International Financing Corp (IFC), divizie a Băncii Mondiale, va avea astfel la dispoziţie opt miliarde de dolari pentru a sprijini companiile private şi pe angajaţii lor afectaţi de epidemie, a anunţat instituţia financiară.

Se pare că cele mai multe fonduri vor fi folosite pentru continuarea finanţării comerţului, a capitalului de lucru şi a firmelor private care se confruntă cu dificultăţi din cauza întreruperii lanţului de aprovizionare. De asemenea, a precizat IFC, fondurile vor ajuta actualii clienţi din sectorul turismului, industrie şi alte domenii afectate de epidemie să-şi plătească facturile, iar companiile din sectorul sănătăţii vor putea face faţă cererii ridicate pentru servicii, echipamente şi medicamente.

Răspuns rapid

David Malpass, Preşedintele Băncii Mondiale a declarat că instituţia s-a angajat să furnizeze ţărilor în curs de dezvoltare un răspuns rapid şi flexibil la extinderea rapidă a crizei provocate de epidemie.

„Este esenţial să scurtăm perioada de redresare. Operaţiunile de sprijin sunt în derulare şi extinderea instrumentelor de finanţare va ajuta la susţinerea economiilor, companiilor şi locurilor de muncă”, a explicat oficialul BM.

De asemenea, Philippe Le Houero, directorul general al IFC, a afirmat că obiectivul instituţiei este să ajute clienţii să-şi susţină operaţiunile în această perioadă dificilă, astfel încât să-şi poată ajuta economiile să se redreseze mai rapid.