Fondul privat de investitii Balkan Accesion Fund(BAF), administrat de compania Balkan Accession Management, se lanseaza oficial pe piata romaneasca a fondurilor de investitii, se arata intr-un comunicat al companiei. BAF este destinat companiilor medii din sectoare cu potential de consolidare si cu o strategie clara de extindere locala sau regionala, prin crestere organica sau prin fuziuni si achizitii.

Capitalul fondului este de 110 milioane de euro, iar principalii actionari ai fondului sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fondul privat romano-american (RAEF), Netherlands Development Finance Company (FMO), German Investment and Development Bank (DEG) si Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Printre actionari se numara si persoane fizice si companii din Europa si SUA.

Strategia de investitii a BAF, cuprinde pe langa Romania si alte tari din Europa de Sud-Est precum Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, dar si tari vecine Romaniei, cum este Ungaria, Bulgaria si Serbia si Muntenegru. Valoarea unei investitii obisnuite a BAF este cuprinsa intre 3 si 15 milioane euro pe perioade intre 3 si 6 ani. Potrivit comunicatului transmis, BAF vizeaza investitii in serviciile financiare, retail, logistica si distributie, bunuri de larg consum, tehnologia informatiei si telecomunicatii, servicii de sanatate, anumite ramuri industriale, media, precum si alte servicii orientate catre consumatori.

Printre investitiile realizate de BAF pe piata romaneasca, se numara Domo retail, unul dintre lanturile de retail din Romania cu extindere si in Bulgaria, Motoractive, companie de leasing si Alin Trans, companie de transport si logistica.

Sursa: Capital 30 Noiembrie 2006