„Încălcând grav acordul privind un armistițiu umanitar, forțele armate armene împușcă teritoriul regiunilor Goranboy, Terter, Agdam și Agjabedi dimineața”, a transmis ministerul apărării într-un comunicat, conform agerpres.ro

Consultări desfășurate la Moscova la inițiativa părții ruse

Azerbaidjanul și Armenia au convenit asupra încetării focului de la ora 11:00, ora Moscovei, pe 10 octombrie, în scopuri umanitare pentru schimbul de prizonieri și cadavre ale morților. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a consultărilor desfășurate la Moscova la inițiativa Rusiei.

Orașul Martuni, la cinci kilometri de linia frontului din estul Republicii Nagorno-Karabakh nerecunoscute, este bombardat în fiecare zi, chiar și după anunțarea încetării focului. Mulți locuitori ai așezării au plecat, restul se ascund în subsoluri și doar cei mai îndrăzneți ies uneori afară pentru câteva minute.

„Cu doar câteva minute în urmă, inamicul a tras asupra orașului de la artilerie. Bombardamentele continuă în fiecare zi, chiar și după încetarea focului. A existat chiar un raid aerian. A fost doar o lovitură în școală. Dar datorită faptului că populația principală a plecat sau se ascunde în adăposturi, astăzi nimeni nu a fost rănit”, a declarat reporterilor primarul orașului, îmbrăcat în uniformă militară.

Primarul adaugă că aproximativ 6 mii de oameni locuiau în Martuni înainte de război, iar câți rămân în acest moment este un mister. El spune că autoritățile cumpără combustibil pentru ei și îi ajută la tot ce au nevoie.