Gecad Technologies, compania producătoare a soluţiei de mesagerie electronică AXIGEN a devenit recent membru în Programul Intel Software Partner având ca obiectiv adaptarea tehnologiei AXIGEN Mail Server la arhitecturile hardware ale Intel.

Programul Intel Software Partner conferă echipei AXIGEN posibilitatea optimizării soluţiei de mesagerie pentru platformele Intel, dar şi oportunităţi de colaborare cu specialiştii Intel pentru a beneficia la maximum de ultimele tehnologii şi tendinţe de pe piaţa high-tech.

“Suntem bucuroşi să avem AXIGEN în programul nostru pentru dezvoltatorii de software din întreaga lume şi suntem încrezători că această colaborare va fi benefică pentru ambele părţi şi mai ales pentru clienţii existeni şi potenţiali care vor avea astfel acces la tehnologii software foarte performante”, declară Peter Rohr, Marketing manager pentru Software şi Servicii la Intel Group EMEA.

„Producătorii de software trebuie să îşi adapteze tehnologiile la cerinţele clienţilor şi nu să îi forţeze pe aceştia să modifice propriile infrastructuri informatice pentru a se adapta la noile aplicaţii software. Iată de ce echipa AXIGEN îşi concentrează eforturile pe adaptarea tehnologiei de mesagerie electronică la cele mai populare platforme hardware, cum sunt şi cele Intel. Obiectivul nostru este de a transforma AXIGEN într-o aplicaţie software deopotrivă eficientă şi flexibilă, potrivită pentru orice tip de companie care utilizează sau care doreşte să investească în infrastructură hardware bazată pe tehnologii Intel”, explică Oana Bornaz, CEO la AXIGEN/Gecad Technologies.

Participarea la programul Intel® Software Partner va permite AXIGEN să acţioneze proactiv pentru a se alinia cu tendinţele mondiale din domeniul comunicaţiilor electronice şi mesageriei.

Câştigător al premiului de excelenţă ServerWatch 2007 la categoria Communications Server, AXIGEN Mail Server se află acum la versiunea 6.2 şi funcţionează pe cele mai populare distribuţii Linux şi BSD, pe Solaris, Windows, dar şi pe arhitecturi PowerPC şi SPARC.

AXIGEN a devenit în ultimii ani soluţia preferată a tot mai multor companii şi furnizori de servicii din întreaga lume, în prezent tehnologia fiind utilizată de către 11.000 de organizaţii care cumulează peste 6 milioane de urilizatori.

Printre clienţii care au intrat recent în portofoliul AXIGEN se numără Top Brands Distribution, Relad Pharma, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Media Sat, Inspecţia Munci, BGS – Divizia de Securitate, toate din România, iar din afara ţării pot fi menţionate TESFRI – Groupe TESSON (Franţa), Vista Technologies Inc. (USA), Magic Transport Inc (Puerto Rico), Bach Holding AG (Germania) şi McCormick Philippines, Inc (Filipine).