Forţele militare aeriene ale Indoneziei -ţară care a preluat conducerea operaţiunilor de salvare în cazul avionului malaezian dispărut – au trimis în zona insulelor indoneziene Bangka-Belitung, situate la est de insula Sumatra, un Boeing 737, iar agenţia indoneziană de căutare şi operaţiuni de salvare Badan a mobilizat şase nave de salvare şi două elicoptere, potrivit Ria Novosti.

"Vom verifica pentru început acest loc, iar când vom găsi obiectivul, vom contacta imediat serviciul de căutare şi salvare. Avem bănuieli serioase că aeronava s-ar putea afla aici", a declarat un reprezentant al forţelor aeriene militare indoneziene, Hadi Tjahjanto.

Autorităţile din Malaezia, Singapore şi Australia au oferit asistenţă autorităţilor indoneziene în operaţiunea de căutare.

Directorul general al aviaţiei civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, a indicat că avionul a dispărut de pe radare în timp ce se afla în zona oraşelor Tanjung Pandan (în largul insulei Belitung) şi Pontianak (capitala regiunii indoneziene West Kalimantan), potrivit Xinhua.

Pilotul avionului AirAsia, înainte ca acesta să dispară de pe ecranele radarelor, primise recomandarea turnului de control să intre în ascensiune, pentru a se ridica deasupra unei zone cu nori foarte denşi, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor.

SURSA: Agerpres