Cu toate că numărul infectărilor cu noul coronavirus se află, de câteva zile, pe o pantă descendentă, situația rămâne în continuare destul de îngrijorătoare, avertizează Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Beatrice Mahler avertizează, că este nevoie de cel puțin o lună de zile pentru ca presiunea pe care o resimt spitalele să scadă, însă direcția este bună, iar toată această perioadă dificilă din punct de vedere medical poate fi depășită, în cele din urmă.

Când vom ieși din această perioadă dificilă?

”Suntem într-o zonă de platou, cu valori foarte înalte, pe care îl resimțim din plin în spitale. Faptul că deja măsurile au început să dea roade, că ne-am oprit din creșterea care ne bloca pe toți e un lucru bun. De o săptămână, oamenii au început să respecte regulile, au înțeles nevoia să respecte regulile, să se prezinte la centrele de vaccinare.

E nevoie de minimum o lună pentru ca presiunea să scadă, dar suntem într-o direcție care ne face să ne așteptăm la o posibilă ieșire din această perioadă dificilă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”.

Beatrice Mahler îndeamnă oamenii să se vaccineze

Beatrice Mahler a ma declarat că militează pentru ca oamenii să înțeleagă rolul esențial al vaccinării. Aceasta spune că în ceea ce privește certificatul verde este vorba despre o ”decizie politică”.

Din păcate, sunt încă foarte multe persoane, unele dintre ele cu comorbidități, care nu au înțeles că vaccinarea le poate salva viața.

”Cred că decizia este una politică. Noi avem date și informații științifice care arată că vaccinul protejează, că aduce o doză de anticorpi care în cele mai multe situații protejează de o formă severă sau critică a bolii. Ca medic, militez pentru vaccinare. În acest moment, sunt încă multe persoane cu comorbidități care nu au înțeles că acestea sunt o invitație către vaccinare: tensiune, afecțiuni pulmonare cronice, au înțeles exact pe dos mesajul nostru. Noi trebuie în continuare să informăm”, a mai spus medicul, la Realitatea Plus.