Cu prilejul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, două nume importante au transmis lumii mesaje importante. Primul dintre aceste nume este preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Astfel, esenţa mesajelor lui Erdoğan este următoarea:

„Nu avem nici forţa, şi nici posibilităţile necesare pentru a întâmpina noile valuri de refugiaţi„.

„Susţinem soluţia cu două state în problema israeliano-palestiniană”.

„Prezenţa turcă în Cipru trebuie acceptată din toate punctele de vedere. Astfel că nu se poate renunţa la Cipru”.

Sunt persoane care nu au primit nicio doză

În afară de Tayyip Erdoğan, un alt nume care a transmis mesaje importante este secretarul general ONU, Antonio Guterres. De exemplu, Guterres a lansat avertismente spunând „Suntem pe marginea prăpastiei. Sunt aici pentru a trage clopotele pericolului”.

Guterres a adăugat: „În timp ce milioane de oameni sunt flămânzi, miliardarii zboară în cosmos de plăcere”. Referindu-se la faptul că divergenţele dintre SUA şi China vor avea un final catastrofal, Guterres a menţionat: „Într-o perioadă în care, în lume, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt aruncate la gunoi, peste 90% dintre africani nu au primit nicio doză de vaccin”.

Guterres, care s-a întâlnit cu preşedintele Erdoğan la Casa Turciei, a declarat că, în noua lume, datele digitale sunt sursa celei mai mari insecurităţi, potrivit SABAH.

Agenda nesemnificativă a opoziţiei

Aşa cum s-a putut vedea, în lume există, într-adevăr, probleme politice şi sociale foarte importante. Oamenii de stat conştienţi aduc întotdeauna în actualiatate aceste probleme. Şi avertizează popoarele lumii. Dar nu toţi politicienii sunt la acelaşi nivel. De exemplu, privind la problemele pe care le abordează purtătorii de cuvânt ai opoziţiei de la noi şi la agendele lor nesemnificative, vedem că treaba noastră nu este deloc uşoară.

Pentru că Adunarea Gerenală a Naţiunilor Unite ne-a conştientizat din nou, şi că şi de data aceasta reuniunea a fost una de bun augur. Ce păcat însă că problema noastră, lupta împotriva terorismului, ce pare o problemă de nerezolvat, este considerată, în special de CHP (Partidul Republican al Poporului – n.red.) şi HDP (Partidul Democratic al Popoarelor, prokurd – n. red.) ca fiind justă. La fel şi în problema drepturilor Turciei în Mediterana de Est, pe care opoziţia se străduieşte să le vadă din punctul de vedere al Greciei.

Doresc ca opoziţia noastră să transmită mesaje corecte la viitoarele Adunări Generale ale Naţiunilor Unite.