Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, îi numește gogoman și tăntălau pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și pe consilierul premierului, Darius Valcov. El a făcut, astfel, aluzie, la celebrul film american “Dumb and Dumber”.

“Un gogoman și un tăntălău au ieșit la declarații de la Guvern să explice idioțeniile care vor băga economia României în faliment. “Să vină Dancă și Cățu”, comentează unii la mișto pe transmisiunea live a acestor ticăloși. Da, să vină Dancă și Câțu și vom anula toate aceste măsuri ticăloase împotriva unei economii de piață liberale”, a comentat, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Guvernul a adoptat, vineri, OUG privind măsurile fiscale. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, au prezentat principalele prevederi ale actului normativ. O prevedere importantă este introducerea unul mecanism pentru protejarea populaţiei pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%. Ştiţi cu toţii, şi avem aici documente care arată anumite practici incorecte faţă de populaţie şi de economia reală. Aplicarea sau impozitarea timpilor financiari, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%”, a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului. Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă a vorbit despre o altă serie de prevederi ale OUG, printre care se numără plafonarea preţului la gaze, taxă pentru ANCOM de 3%