Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde hidratarea și elasticitatea. În plus, nopțile nedormite, în care am făcut exces de alcool, lasă urme, uneori adânci, asupra pielii. Dermatologii sunt de părere că există un aliment care contribuie la deshidratarea pielii și care ar trebui eliminat din dieta celor care au peste 40 de ani.

În schimb, potrivit SheFinds, există unele alimente pe care ar trebui incluse în dietă pentru o piele mai netedă, mai hidratată și o sănătate generală mai bună.

Evitați alimentele cu zahăr! Provoacă deshidratare

Dulciurile ne fac să ne simțim mai fericiți și ne dau senzația de sațietate. Există câteva motive pentru care alimentele care conțin zahăr ar trebui consumate cu moderație, mai ales dacă ținem la aspectul ferm al pielii.

„Produsele care conțin zahăr pot provoca deshidratare sau o pot agrava”, spune dermatologul Ksenia Sobchak. „Dulciurile ne fac să urinăm mai des datorită modului în care zahărul interacționează cu apa din celule. Promovează mai mult transferul de apă din celule, care este eliberată prin urină, lăsând corpul deshidratat. Prin urmare, pielea se usucă, formând linii fine sau riduri”, explică ea.

Alți trei vinovați: alimentele ultra-procesate, alimentele care conțin nitrați și cofeina

Medicul dermatolog Nadir Qazi susține, de asemenea, că zahărul și băuturile dulci contribuie la deshidratare, dar adaugă pe listă alți trei „vinovați”: alimentele ultra- procesat, alimentele care conțin nitrați și cele bogate în cofeină. Cu alte cuvinte, reduceți consumul de produse de patiserie și de cafea cât mai mult! Dacă nu vă puteți abține, asigurați-vă că beți multă apă.

Alimente hidratante care ajută pielea

Potrivit lui Qazi, există o mulțime de opțiuni delicioase dacă vrem să avem o piele hidratată. „Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen produsă în organism scade”, spune Qazi.

„Pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire, este vital să mănâncați alimente care pot hidrata pielea. Creșterea cantității de alimente pe bază de colagen oferă beneficii pielii pentru un aspect tineresc și vibrant”, spune el.

Aceste alimente de care trebuie să țineți cont includ:

Portocalele

„Portocalele sunt un aliment esențial pentru obținerea cantității necesare de vitamina C pentru piele”, spune Qazi. „Procentul ridicat de vitamina C poate ajuta la combaterea scăderii producției de colagen. Cantitatea mare de apă din portocale poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unei texturi aspre a pielii, suplimentând celulele pielii cu mai multă apă”.

Legumele

„Legumele conțin antioxidanți, vitamina C și aminoacizi care pot crește acidul hialuronic în organism pentru a ajuta la producția de colagen”, spune Qazi.

Peştele

„Peștele este bogat în acizi grași omega-3 care pot ajuta la protejarea barierei pielii”, spune Qazi. „Una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii este inflamația excesivă a pielii. Includerea peștelui în dietă poate oferi pielii acizii grași necesari pentru a ajuta la reducerea aspectului inflamației și a face pielea să arate mai bine”, explică el.

Avocado

Consumul de grăsimi mononesaturate, precum cele din avocado, poate ajuta la hidratarea pielii prin furnizarea de vitaminei C, esențială organismului. Avocado conține vitamina B6, care ajută la o elasticitate mai bună a pielii.