Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a scris, într-o postare pe Facebook, că toate cererile depuse pentru obţinerea şomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, iar primele sancţiuni pentru antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble pentru şomajul tehnic sunt pregătite. Aceasta a subliniat în postare că obţinerea incorectă a banilor oferiţi de stat prin acoperirea şomajului tehnic reprezintă o faptă foarte gravă și nu va ezita să sesizeze organele de cercetare.

„Pregătiți pentru primele plăți Șomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pegătiți și pentru aplicarea primelor măsuri de sancționare a celor care au încercat să obțină plăți duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înțeles mesajul meu și îl repet: se verifică toate cererile iar cei care își imaginează că pot trișa depunând aceleași cereri la mai multe AJOFMuri sau AJPISuri din diferite județe se înșeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm.

Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această țară.

Când vorbesc despre solidaritate și responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, șansa de a menține lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activității.

România după pandemie își revine prin oameni care au simțul corectitudinii și al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină.

Ne ocupăm și cu astfel de lucruri. Aș vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecți”, a scris Ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.