Reproducem integral postarea lui Ioan Mircea Pascu:

„Pentru cine are urechi de auzit: pe vremea când eram ministru, a fost o discuție in guvern in care Armata a fost luată ușor in derâdere – cam cum se pare ca se întâmplă si acum, prin ministerele care țin pâinea si cuțitul in mâna. Atunci am fost nevoit sa intervin si sa reamintesc colegilor de cabinet că, spre deosebire de ministerele pe care le conduceau ei, în Armată se mai și murea!? Zâmbetele superioare au dispărut, inclusiv de pe fața premierului, și s-a lăsat o liniște grea. De atunci încolo, nimeni nu și-a mai permis – cel puțin in prezența mea – să persifleze Armata Română! Sper să nu se întâmple nici acum, când militarii români au nevoie de sprijinul societății, nu de acuze și tratament discriminatoriu!”

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose despre situaţia de la Ministerul Apărării Naţionale, în urma comunicatului transmis de MApN cu privire la plata eşalonată a salariilor în această instituţie şi în contextul demisiei ministrului Adrian Ţuţuianu, au precizat marţi oficiale.

MApN a anunţat efectuarea, în 15 septembrie, a plăţii sumelor aferente soldelor/ salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit, în condiţiile în care până în acest moment nu a fost făcută rectificarea bugetară pe acest an. 

Potrivit unui comunicat al MApN, Direcţia financiar-contabilă din Ministerul Apărării Naţionale a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale mai multe măsuri, „în scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017” şi având în vedere „necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010”. 

Adrian Țuțuianu a declarat marți că și-a depus demisia din funcția de ministru al Apărării, invocând „proasta comunicare” pe subiectul plății salariilor.

Citiți și:

Iohannis a discutat cu Tudose situaţia de la Ministerul Apărării

Tudose a acceptat demisia lui Ţuţuianu