Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare şi că măsurile adoptate până în prezent de autorităţile române ”probabil că nu sunt suficiente” pentru că unele dintre ele au fost adoptate târziu.

Avertismentul lui Alexandru Rafila

”Eu cred că această creştere va continua şi singura soluţie – sigur trebuie să mergem în paralel cu această evaluare şi creştere a numărului de paturi, în secţiile obişnuite şi mai ales de terapie intensivă –  dar asta nu e o soluţie care să ne ducă la un rezultat. Noi trebuie să revedem foarte rapid cum funcţionează sistemul de sănătate publică care să poată să permită identificarea rapidă a cazurilor, contacţilor, testarea lor şi izolarea lor care să oprească creşterea”, a declarat, marţi seară, la TVR, Alexandru Rafila.

Întrebat dacă măsurile care au fost adoptat sunt suficiente, Rafila a explicat că, în opinia sa, acestea nu sunt de ajuns.

”Măsurile luate până acum probabil că nu sunt suficiente pentru că, din punctul meu de vedere, anumite măsuri au fost foarte târziu luate, iar sistemul de sănătate publică a fost nefuncţional, în bună parte, începând din luna iunie” a răspuns Rafila.

Acesta a explicat că ”un pachet de măsuri eficiente trebuie să abordeze toate palierele”.

Bilanț negru COVID-19

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Grupul de Comunicare Strategică a dat astăzi cele mai proaste vești. Avem parte de un record de noi decese de la izbucnirea pandemiei și până acum.

Bilanț negru COVID 19! Record de decese în România

Este lovitură totală anunțată de către autorități. Până astăzi, 6.574 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Totuși, în ultimele 24 de ore avem parte de un bilanț negru. Peste 100 de persoane au decedat din cauza COVID-19. Mai exact, 104 oameni și-au pierdut viața, răpuși de coronavirus.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin