Oficiali de la FBI si Homeland Security le-au spus celor de la Huffington Post că sunt constienți de amenințări și ca le investighează. Cu toate astea, un oficial de la Homeland Security a declarat, sub protectia anonimatului, ca "

"FBI continua sa colaboreze cu partenerii nostri pentru investigarea atacului asupra Sony" a spus reprezentanta FBI, Jennifer Shearer.

CEO-ul Sony, Michael Lynton, a confirmat colaborarea cu agentiile federale. "Suntem constienti de ultimele amenințări și lucram îndeaproape cu FBI și cu alte agenții ale legii. Vă rugam să rămâneți vigilenți" le-a transmis Lynton angajaților. Lynton a adaugat și ca lucrătorii companiei să contacteze FBI-ul în cazul în care au "informații relevante pentru investigație", citim pe site-ul yoda.ro

Starurile filmului The Interview, James Franco si Seth Rogen, au anulat conferința de presă cu ocazia promovării filmului, iar un reporter de la Los Angeles Times a anunțat că patronii cinematografelor iau in considerare varianta de a nu difuza filmul în urma amenințărilor.

Hackerii au avertizat oamenii să stea departe de locurile care difuzează "The Interview", o comedie despre asasinarea liderului Coreei de Nord, Kin Jong-un. Sony a fost victima unui atac informațional din partea unui grup numit Gardienii Pacii. Compania le-a cerut celor din mass-media să nu mai transmită informațiile apărute în urma hack-ului.

Iata mesajul de amenintare, conform Variety:

"Avertisment!

Vă vom arăta tuturor de fiecare dată și în fiecare loc unde 'The Interview' va fi difuzat, inclusiv la premieră, cât de amară este soarta celor care caută să se amuze de teroare.

În curând, toată lumea va vedea ce film groaznic a putut sa facă Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi în teroare.

Aduceti-va aminte de 11 septembrie 2001.

Vă recomandam să stați la distanță de acele locuri în acel moment, iar dacă aveți casa în apropiere, ați face bine să plecați.

Ce va veni în zilele următoare este din cauza lăcomiei celor de la Sony Pictures Entertainment. Întreaga lume va denunța SONY"