Alături era revolver mic cu mâner de sidef, din care lipsea un glonte. S-a spus imediat că e vorba de o sinucidere. Însă identitatea femeii era un mister.

Abia în ultima zi, când urma ca trupul necunoscutei să fie înmormântat în groapa comună, o bătrâna doamnă din înalta societate ateniana s-a prezentat la poliție anunțând ea ea știe cine e frumoasa sinucigașă, predând pachet cu documente, printre cari se afla și un jurnal.

Sinucigașa era baroneasa Dorothea von Ropp, supranumită în cercurile aristocrației ateniene Amanta Regilor.

Viața  acestei femei caudate, vorbim de viața publică, începe și se sfârșește… în același costum.

Prima oară, când in jurul numelui ei s-a facut scandal, era înaintea Primului Război Mondial, la Paris.

Tânăra baroneasă iesise sa-si facă promenada călare în Bois de Boulogne îmbrăcată cu cisme, pantaloni bufanți și șemizetă.

Fiica unuia din mareșalii țarului îmbrăcată mai excentric decat o actriță de varieteu! A fost un imens scandal monden, baroneasa obtinand un mare success de PR. Moartea, după o viață de neasemuite aventuri, o găsește în același costum…

Familia von Ropp, de origine germană, era de veacuri în slujba Romanovilor. Tatal Dorotheei e unul din cei mai apreciati maresali ai Țarului Nicolae al II-lea și prietenul său intim.

Fata își petrece tinerețea la Paris, până la izbuc nirea marelui război, când se întoarce în patrie, lucrând ca soră de caritatie pentru răniții din spitalele din spatele frontului.

Mânată de un erotism exasperat de sânge și mizerie, Dorotheea von Ropp trece din brațele ofițerilor în cele ale mujicilor sau ale prinților, la ale căror petreceri strălucește prin frenezia ei.

Anul 1917 e un an hotărâtor în existența ei.

Revoluția rusă o surprinde în plină orgie. Din brațele ofițerilor trece în cele ale revoluționarilor, si primul ei amant pe o durată mai lungă e Kerenski.

Dorotheea von Rop a învățat șireteniile războiului. Trece de partea lui Lenin cu toate documentele secrete ale guvernului copiate îngrijit.

Intrată în slujba CEKA, numele și frumusețea ei o fac șefa spionajului bolșevic în Europa Centrală, lucrând pe mai multe fronturi și luând bani cu nemiluita de la mai multe state.

Unul din ultimii regi Burbonici ai Europei o cunoaște în trecere prin Paris. Se înamorează nebunește de ea. Prinsă în joc, baroneasa începe să-l iubeascä.

„E primul meu amant, ceilalți au fost numai bărbați!”, noteză ea în jurnal.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric