Autostrăzile A1, A2 și A3 vor fi lărgite la trei benzi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat începerea procedurilor pentru lărgirea la trei benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3.

Miercuri, 27 septembrie 2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A1, București – Pitești, Elaborare Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A2, București – Fundulea, Revizuire Studiu de Fezabilitate Lărgire la 3 benzi pe sens a autostrăzii A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava”.

Contractul prevede realizarea următoarelor tipuri de servicii:

  • Expertiza Tehnică pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă A1 București – Pitești; A2 București – Fundulea și respectiv A3 Moara Vlăsiei – Dumbrava;
  • Studiul de Fezabilitate (SF) pentru fiecare dintre sectoarele de autostradă A1 București -Pitești și A2 București – Fundulea;
  • Revizuirea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru sectorul de autostradă A3, Moara Vlăsiei – Dumbrava;

Durata contractului este de 18 luni, din care 17 sunt pentru realizarea celor trei Studii de Fezabilitate.

Valoarea estimată a procedurii este de 29.778.632,99 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finantare este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:

  • INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL;
  • Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL (lider) – PROSPECT DRILL SRL – CREATIVE ROAD DESIGN SRL;
  • Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (lider) – SPECIALIST CONSULTING SRL;
  • TOTAL BUSINESS LAND;

Traficul va fi restricționat pe Autostrada Soarelui între 27 septembrie – 10 octombrie

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că traficul va fi restricționat pe A2 din cauza unor lucrări de înlocuire a rosturilor de dilataţie pe sensul către litoral. În perioada 27 septembrie – 10 octombrie, au loc lucrări de înlocuire a rosturilor de dilataţie pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, la Podul de la Cernavodă, pe banda de decelerare şi banda 1, astfel că se circulă pe celălalt sens, pe câte o bandă în ambele direcţii.

Din acest motiv, s-a restricţionat traficul pe breteaua de acces dinspre autostrada A2 către localitatea Cernavodă, circulaţia fiind deviată pe următoarea rută: autostrada A2, km 160+300 de metri – continuă deplasarea pe A2 – ieşire nod rutier km 192 – sens giratoriu – pasaj peste A2, km. 192 – sens giratoriu – bretea nod rutier intrare pe A2, km. 192 – A2, km. 163 – bretea ieşire din A2 nod Cernavodă- sens giratoriu direcţia către Cernavodă.

Oamenii sunt sfătuiţi să respecte semnificaţia semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum.