Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti a adoptat, joi, o hotărâre prin care a aprobat scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în 595 de unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar.

De asemenea, potrivit hotărârii postate, joi, pe site-ul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, s-a aprobat scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în cinci unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de DSP şi IŞMB.

19 unităţi de învăţământ nu au fost cuprinse în niciun scenariu

Un număr de 19 unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti care nu au fost cuprinse în niciun scenariu vor desfăşura procesul de învăţământ în scenariul 3 – online, potrivit Ghidului de aplicare a măsurilor din Ordinului comun nr. 5487/1494/31.08.2020 al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi ministrului Sănătăţii. Autorităţile locale de pe raza municipiului Bucureşti vor asigura resursele necesare desfăşurării procesului de învăţământ, prevede hotărârea.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că nu recomandă să se organizeze festivități de deschidere a anului școlar pentru a evita riscuri suplimentare.

”Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate în această perioadă, să nu-i mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Cred că se pot organiza, pentru că am primit aceste întrebări, „Putem să facem deschiderea anului școlar, o festivitate pentru copiii care vin pentru prima dată în școală?”.

Diriginții și învățătorii va comunica părinților modalitatea de revenire la școală

Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, să o facă în spații deschise și punând scaune pentru fiecare elev în parte în așa fel încât să se păstreze distanțarea.”, a explicat Anisie.

Ministrul a arătat că, până pe data de 10 septembrie, comitetele județene sau al Municipiului București pentru situații de urgență, trebuie să transmită către unitățile de învățământ deciziile pe care le-au luat.

În felul acesta, unitatea de învățământ prin diriginți și prin învățători va comunica părinților care este modalitatea de revenire la școală.