Departamentul de Securitate Internă al SUA informează comunităţile evreieşti şi le oferă măsuri de protecţie, a declarat ministrul său John Kelly, într-un comunicat.

"DHS are consultanţi pe probleme de securitate în cele 50 de state americane care servesc drept legătură între comunităţi, guvern şi industrie şi le oferă expertiză în materie de protecţie, de siguranţă şi evaluare a pericolelor", a afirmat John Kelly.

Aceşti consilieri vor oferi sprijin "în ceea ce priveşte pregătirea, exerciţiile, schimbul de informaţii şi măsurile de protecţie", a mai spus ministrul american.

Comunităţile evreieşti din ţară au primit de asemenea sprijin din partea unor experţi în lupta împotriva terorismului, a spus John Kelly, începând cu "o evaluare a vulnerabilităţii instalaţiilor sensibile, precum şi asistenţă pentru a crea o legătură între diversele organizaţii, exerciţii, măsuri de protecţie şi de pregătire şi diferite instrumente pentru a întări securitatea".

Preşedintele Agenţiei evreieşti, o importantă organizaţie israeliană, a afirmat miercuri că este 'profund îngrijorat' de creşterea numărului de acte antisemite în Statele Unite ale Americii.

"Sunt profund îngrijorat de valul de atacuri şi ameninţări antisemite produse în Statele Unite în ultimele zile şi săptămâni", a declarat Nathan Sharansky, şeful acestei organizaţii care a jucat un rol esenţial pentru popularea statului Israel la crearea sa. AGERPRES