Importatorul AutoItalia a început comercializarea noului sedan din gama Fiat în România, prin cele 36 de centre din rețeaua de distribuitori autorizați. Cel mai ieftin Fiat Tipo costă, cu TVA, 10.990 Euro. În primele săptămâni după lansare, modelul va putea fi achziționat și într-o versiune limitată, cu o echipare ceva mai bogată, la un preț de 12.500 euro.

Dezvăluit inițial sub conceptul Ægea Project, Tipo este proiectat la Centro Stile Fiat din Torino, produs în Turcia și vândut în peste 40 de țări din regiunea EMEA. Modelul este asamblat la uzina Tofaș, din Bursa, una dintre cele mai performante linii de producție din lume, premiată cu Medalia de Aur în cadrul World Class Manufacturing. Sedanul compact va fi succedat de variantele hatchback și break.

Conform producătorului italian, filosofia Tipo are la bază trei piloni – tehnologie la îndemână și dotări de asistență, spațiu suficient pentru toți cei cinci pasageri și confort de clasă superioară – toate la prețuri extrem de accesibile. Tipo atrage prin combinația interesantă de confort, eficiență și tehnologie, accentuată de tușa de design specific italian, care exprimă proporțiile unui sedan pur și puternic. Vehiculul va fi oferit în patru configurații de bază, TIPO, POP, EASY și LOUNGE, la care se adaugă versiunea de lansare Opening Edition. Cu un preț de 12.500 (TVA inclus), pentru motorizarea 1.4 benzină de 95 CP, Euro 6, cu transmisie manuală, Fiat Tipo Opening Edition este dotat cu aer condiționat, airbag-uri frontale șofer și pasager, airbag-uri laterale și cortină, geamuri anterioare și posterioare acționate electric, oglinzi retrovizoare acționate electric, cu dezaburirie, banchetă posterioară divizată 60/40, rabatabilă, sistem de prindere Isofix pentru locurile posterioare, cotieră anterioară, senzori de parcare posteriori, proiectoare de ceață, ESP, sistem de infotainment Uconnect cu MP3 player, port USB și AUX, conectivitate Bluetooth, comenzi pe volan și jante din aliaj de 16 inci.

Gama de propulsoare este compusă din două unități turbo diesel Multijet II și una pe benzină, care dezvoltă între 95 CP și 120 CP (1.4/95 CP, 1.3 MultiJet/95 CP și 1.6 MultiJet/120 CP). Cel mai mic consum – 4.1 litri/100 km în regim extraurban – este înregistrat de propulsorul 1.3 MultiJet. Începând cu luna martie, va fi disponibilă în România și motorizarea 1.6/110 CP benzină, cuplată la o transmisie automată în 6 trepte.

Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri lățime și 1.49 metri înălțime), noul model Fiat dispune de un portbagaj încăpător cu un volum de 520 de litri. În plus, ampatamentul de 2.64 metri maximizează confortul din habitaclu, iar designul italian îi conferă un statut unic în segment, indiferent de perspectivă. Tipo aduce unul dintre cele mai confortabile interioare din clasa lui, oferind cinci locuri comode, cu susținere, cinci tipuri de tapițerie și spații de depozitare în habitaclu însumând 12 de litri.