Dezvoltatorul a atras în 2008, prin intermediul subsidiarei sale PN Ehad Invest, o linie de credit de 19 mil. euro de la Banca Leumi pentru Green Hills. Creditul a fost împărţit în trei segmente, primul în valoare de 2,6 mil. euro dedicat refinanţării pentru achiziţia terenului necesar proiectului rezidenţial, al doilea segment de 8,6 mil. euro a fost rezervat primei faze a ansamblului, iar restul pentru ce-a de a doua fază. Proiectul rezidenţial va cuprinde în total 232 de apartamente şi are o valoare de investiţie de circa 25 mil. euro.

Dezvoltatorul a reuşit să vândă în fază de proiect circa 80 de unităţi din cadrul primei etape, înainte de apariţia primelor semne de criză imobiliară. Preţul apartamentelor variază între 45.0000 euro şi 138.000 euro. Locuinţele, cu una, două, trei şi patru camere, au suprafeţe cuprinse între 45 mp şi 135 mp. În preţ mai este inclus locul de parcare (subteran sau suprateran) şi spaţii de depozitare.

„Apartamentele au parchet din lemn natural, bucătării complet echipate, geamuri termopan, echipament sanitar complet, contoare de apă și electricitate. În băi există echipament sanitar și porțelan. Pentru piața imobiliară din Piatra Neamț, un asemenea proiect este un pionierat”, se laudă Asaf Ravid, country manager al Aura Investments. Ansamblul se întinde pe o suprafaţă de peste 6.300 mp şi este format din patru blocuri cu câte zece etaje.

Exit din proiectele comerciale
Aura Investments a renunţat recent la ultimele 13% din acţiunile pe care le deţinea în cadrul parteneriatului cu Globe Trade Centre (GTC), care presupunea dezvoltarea unei reţele de şase centre comerciale în România, sub brandul Galleria.
În martie anul trecut, Aura Investments a vândut partenerului său 37% din acţiuni, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6 mil. euro.
Cei doi parteneri au reuşit să dezvolte trei centre comerciale în Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ, iar restul proiectelor, programate pentru Arad, Bistriţa şi Galaţi vor fi continuate doar de GTC.
BERD şi GTC au semnat, în anul 2007, un contract de finanţare de 80 milioane euro pentru  proiectele de centre comerciale ale GTC şi Aura în România.

Aura Investments mai are în România proiecte imobiliare care la finalizare vor însuma aproximativ 3.000 apartamente.

Te-ar putea interesa și: