Potrivit acestei publicaţii, Audi a reuşit să convingă firma mamă Volkswagen de necesitatea construirii unei noi fabrici în Mexic. Iniţial Volkswagen dorea să extindă actuala sa uzină de la Chattanooga, statul american Tennessee, care a fost inaugurată abia anul trecut, pentru a face loc pentru producţia de vehicule marca Audi.

Noua uzină din Mexic ar urma să asambleze modelul de teren Q5 începând din 2015. Intenţia celor de la Audi este să producă în Mexic noua generaţie de model de lux Q5 pentru a putea demara o ofensivă pe piaţa nord-americană, dominată de rivalii BMW şi Mercedes Benz.

Consiliul de supraveghere de la Volkswagen ar urma să ratifice noile planuri la următoarea sa reuniune programată pentru data de 18 aprilie susţine Der Spiegel.

Purtătorul de cuvânt de la Audi, Joachim Cordshagen, a refuzat să comenteze aceste informaţii.

În 2011 Audi a înregistrat un profit net record de 4,44 miliarde euro, în creştere cu 69%, iar vânzările au crescut cu 24,4% până la 44,096 miliarde de euro. Audi vrea să detroneze BMW şi să devină cel mai mare constructor de automobile de lux din lume.
Sursa: Agerpres