Grupul francez Auchan negociază cu dezvoltatorul belgian Bel Rom deschiderea unui hipermarket în proiectul Electroputere Shopping Center din Craiova, care va fi construit în curtea uzinei Electroputere, investiţie de 45 milioane euro, au declarat surse din piaţa imobiliară.

„Auchan negociază cu Bel Rom achiziţia unei părţi din terenul pe care dezvoltatorul va construi centrul comercial în uzina Electroputere pentru dezvoltarea unui hipermarket”, au precizat sursele citate.

Grupul francez a anunţat recent că intenţionează să deschidă până la sfârşitul anului 2012 un număr de cinci hipermarketuri noi în România, investiţia într-un spaţiu comercial fiind estimată între 15 şi 30 de milioane de euro. Compania are două magazine în construcţie, la Constanţa şi Iaşi, care vor fi deschise anul viitor, alte locaţii vizate fiind Bucureşti, Craiova şi Braşov.

Lanţul de hipermarketuri are şapte magazine în România, dintre care două în Bucureşti şi câte unul la Piteşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara. Auchan România a înregistrat în anul 2009 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei şi a avut 20,7 milioane de clienţi.

Electroputere Shopping Center va fi construit pe un teren de 15 hectare, achiziţionat de la uzina craioveană de firma K&S Electric Power Point, parte a Bel Rom.

Centrul comercial din Craiova ar urma să aibă 30.189 metri pătraţi, din care 20.000 de metri pătraţi reprezentând magazine, un hipermarket, o unitate de bricolaj şi un magazin sportiv.

Bel Rom a finalizat pe piaţa locală cinci parcuri comerciale în urma unor investiţii de circa 300 de milioane de euro, Sibiu, Târgu-Mureş, Brăila, Focşani şi Bacău, primele trei proiecte fiind vândute pentru circa 240 de milioane de euro.

La Craiova au mai fost începute în ultimii ani lucrări la alte două malluri – West Gate şi Adora Mall – însă construcţia acestora a fost suspendată ca urmare a dificultăţilor de închiriere şi finanţare.

SURSA: Mediafax