Simona Halep a lansat mai multe acuzații grave. Aceasta spunea că a observat abia la Lausanne că proba de sânge incriminatoare a fost analizată în România. Ar fi avut loc la temperaturi care nu erau conforme, spune marea sportivă.

Dumitru Dragomir a răbufnit după acuzațiile lansate de Simona Halep

Laboratorul de Control Doping din România a reacționat la scurt timp în urma acuzațiilor. Laboratorul a transmis că s-a procedat în conformitate cu prevederile Codului Mondial Anti-Doping şi a documentelor complementare emise de WADA.

Totuși, fostul șef LPF este de părere că jucătoarea a fost „lucrată” din țară.

De asemenea, a subliniat că este o „rușine națională” ce s-a întâmplat cu marea campioană.

Dumitru Dragomir spune că trăiește în țara „în care cea mai mare gimnastă a lumii a fost umilită”.

„Ce am vorbit eu aici cu tine în emisiuni? Mă bucur pentru ea ca și cum ar fi fetița mea. Ți-am și spus, dar să nu te supăr pe tine sau pe altcineva, nu mă așteptam ca sângele din România să o ducă la suspendare. (…) Voi cu mine vorbiți? În România asta se știe tot. E o rușine națională ce s-a întâmplat ce au vrut să îi facă. Eu trăiesc în țara în care cea mai mare gimnastă a lumii a fost umilită. Cel mai mare tenismen al lumii a fost umilit. Călcat cu genunchii de milițeni”, a declarat Dumitru Dragomir, conform Fanatik.

dumitru dragomir-mitică dragomir
SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Fostul șef LPF nu s-a mai putut abține

Dumitru Dragomir a spus și că personalele care au vrut să-i facă rău campioanei sunt „putrezi și de nenorociți”. De-a lungul istoriei, spune el, ne-am „omorât toți conducătorii”.

„Cea mai bună tenismenă a lumii, care a făcut cinste României, din cauza României, să fie curățată. Căpitanul Barcelonei, băgat la pușcărie. Toată elita sportului murdărită. Cât l-au umilit pe Hagi?

Băi, suntem de o răutate… Au vrut să o curețe ai noștri. Atât suntem de putrezi și de nenorociți. Mai mare decât ura și invidie nu cred că există pe Pământ ceva. Iar noi românii ne naște cu asta.

Păi dacă noi de-a lungul istoriei ne-am omorât toți conducătorii? Nu vedeți că acum d-abia îl așteaptă pe Iohannis? Pe Băsescu l-au umilit, i-au luat paza, i-au luat casa. Lui Iliescu îi aruncă un nebun nu știu ce peste gard”, a conchis Dumitru Dragomir.

Campioana în vârstă de 32 de ani a obținut o decizie favorabilă la TAS. Astfel, a dovedit că nu a folosit substanțe interzise.

Sentința inițială de patru ani, dată de un tribunal independent, a fost diminuată la nouă luni.

Totuși, ITIA și-a susținut poziția în urma deciziei favorabile a TAS în disputa cu Halep.

ITIA spune că sportiva româncă ar fi avut resurse financiare mai mari, conform Deutschlandfunk.

Decizia tribunalului a recunoscut prezența substanței Roxadustat în proba campioanei din România.

Totuși, a luat în considerare argumentele sportivei conform cărora aceasta a ajuns în organism ca urmare a consumului unui supliment contaminat.

În ceea ce privește „Pașaportul Biologic” al sportivei, TAS a concluzionat că probele prezentate de ITIA nu sunt suficient de concludente pentru a susține acuzațiile.