Irlandezii s-au asociat în 2008 cu portughezii de la Sonae Sierra pentru a dezvolta cel mai mare mall din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 110.000 mp, întinsă pe cinci etaje, şi care însemna o investiţie de peste 600 mil. euro. Planurile lor au fost date peste cap de o serie de conflicte juridice care i-au obligat să îşi recalibreze proiectul.
În noua variantă proiectul are o suprafaţă cu 40% mai mică decât iniţial, iar valoarea investiţională a fost ajustată la circa 250 mil. euro. În plus, parteneriatul cu Sonae Sierra a rămas în continuare suspendat, urmând ca pe parcursul lucrărilor să se stabilească noua formă a colaborare.
Potrivit reprezentanţilor Caelum, compania Apolodor a început lucrările de construcţie în 25 octombrie, lucrări ce vor fi preluate de un contractor general ce va definitiva partea supraterană. Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat în 2007 de către Caelum Development pentru 53 mil. euro de la Eduard Ioan Dan Romalo.

Lucrările de construcţie vor dura circa doi ani şi jumătate, iar la final proiectul va cuprinde 200 de magazine împărţite pe o suprafaţă de 67.000 mp. Dezvoltatorul a închiriat deja 50% din suprafaţa disponibilă şi se află în negocieri pentru încă 20%. Hypermarketul Cora rămâne în continuare ancora centrului comercial.