Compania de investiţii imobiliare Atlas Estates, proprietarul hotelului Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti, a raportat venituri la nivel local de 1,48 mil. euro, la sfârşitul lui 2009, în scădere faţă de 2,11 mil. euro un an mai devreme. Valoarea activelor imobiliare  pe care compania le deţine în România s-au depreciat cu 16 mil. euro, până la 22,8 mil. euro, potrivit raportului financiar publicat de Atals Estates.

„ Anul 2009 a fost unul dificil pentru industria hotelieră din Bucureşti, operatorii fiind nevoiţi să treacă de la cinci stele la patru, pentru a atrage clienţii. Drept rezultat, rata de ocupare la Golden Tulip a scăzut la 57%, faţă de 65% în 2008“, se specifică în raport.

Pe lâng hotelul de pe Calea Victoriei, care are 83 de camere, Atlas Estates mai deţine, la nivel local, un teren în suprafaţă de 99.116 mp în Voluntari şi fosta fabrică de ulei Solaris, amplasată lângă Gara Obor, a cărei platformă are o suprafaţă de 32.000 mp.

Credite amânate pentru 2012

Compania are securizate facilităţi de finanţare în valoare totală de 25,4 mil. euro de la Erste Bank, pentru terenul din Voluntari şi cel de la Solaris. Finanţările aveau ca dată se expirare luna iunie, respectiv decembrie a acestui an, însă compania a împins termenul până în decembrie 2012, pentru ambele contracte.

Veniturile companiei, la nivel internaţional, au scăzut de la 51,87 mil. euro, până la 47,27 mil. euro. Profitul brut al Atlas Estates s-a diminuat cu un milion de euro, până la nivelul de 15,5 mil. euro. Activele companiei au fost evaluate la sfârşitul anului trecut la nivelul de 463,3 mil. euro, faţă de 516 mil. euro, un an mai devreme.

Atlas Estates este o companie închisă de investiţii înregistrată în Insulele Guernsey şi este listată pe piaţa alternativă de investiţii (AIM) din Londra.