Compania  Atlas Corporation a inaugurat o platforma de productie pentru materiale de constructii, Atlas Production Park, realizata in urma unei investitii de 6,5 milioane de euro. Obiectivul cuprinde doua unitati de productie pentru polistiren extrudat, vopsele lavabile, tencuieli decorative si gleturi de umplere si finisaj.

Atlas Production Park se intinde pe o suprafata totala de 72.000 mp si este localizat in comuna Tunari, pe Soseaua de Centura a Bucurestiului. Cu o capacitate anuala de productie de 150.000 mc polistiren extrudat, 50.000 tone vopsele lavabile, tencuieli decorative si gleturi, toate dezvoltate sub marca APLA – Atlas Professional Line Applications-, Atlas Corporation vizeaza atingerea unei cifre totale de afaceri de 47 milioane de euro.

“Noile capacitati de productie sunt dotate cu tehnologii dintre cele mai moderne, respectand toate standardele in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator”, spune Nicholas Sitinas, presedintele Atlas Corporation.  

Atlas Corporation isi propune, pana la sfarsitul anului, o cota de 35% pe piata de polistiren extrudat si de 15% pe cea de vopsele lavabile, in prezent Apla fiind al treilea brand de pe piata autohtona de vopsele lavabile. 

Atlas Corporation este singurul producator in domeniul materialelor de constructii din Romania care opereaza cu o retea de distributie proprie, pe intreg teritoriul Romaniei, prin cele 9 filiale localizate in Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti si Timisoara.

Sursa: Capital