Cei care vor călători cu avionul vor purta măști în timpul zborului și nu vor putea să stea la coadă la toaletă, potrivit ghidului obținut de Politico. Comisia Europeană a elaborat propriile recomandări de zbor miercuri, însă a făcut apel la EAA și ECDC să dezvolte reguli specifice pentru călătoriile cu avionul. În plus, atunci când stabilesc configurația locurilor în avion, companiile aeriene ar trebui să asigure, pe cât posibil, distanțarea fizică între pasageri. Ghidul susține ca în cazul pasagerilor care prezintă simptome de COVID 19 existența a două rânduri libere pentru a servi drept spațiu de izolare.

Verificarea temperaturii nu este eficientă în detectarea semnelor de COVID – 19 or în combaterea pandemiei și ar fi o măsură costisitoare. Ghidul nu susține nici ideea așa numitului pașaport de imunitate care să arate că pasagerii nu sunt infectați cu COVID – 19 înainte de îmbarcare.
În plus, accesul în aeroport va fi permis doar pasagerilor, echipajului și angajaților, cu excepția acelor pasageri care au nevoie de asistență pentru a se putea mișca.

Ghdiul destinat industriei aviatice nu este obligatoriu deoarece autoritățile naționale au atribuții în implementarea politicilor de sănătate și siguranță sanitară, însă Uniunea Europeană speră că o abordare coordonată va ajuta reglementarea industriei și va stimula revenirea ei.