O femeie din Sighetu Marmației se vede nevoită să-și caute dreptatea în instanță, după ce a fost amendată pentru un comentariu făcut pe celebra rețea de socializare.

În procesul verbal pe care Poliția Locală i l-a întocmit, se notează faptul că femeia ar fi adresat cuvinte jignitoare la adresa instituției și a angajaților săi.

Și totuși, care e comentariul pentru care femeia trebuie să plătească o amendă de 1000 lei?

Citește și: Andreea Bălan, vești de pe patul de spital

„Dacă aceşti paraziţi locali nu îşi păzesc obiectivul muncii… şi au activitate 0 şi stau cu neruşinare, pe spinarea sighetenilor, cu salarii nesimţite, plătiţi din bugetul local! Desfinţarea păcălicilor locali… boctări comunitari,” este descătușarea de pe Facebook a femeii, care o costă pe aceasta 1000 lei.

Comportamentul nepotrivit pe Facebook, incriminat frecvent

Cazul femeii din Sighetu Marmației nu este unul izolat, comportamentul nepotrivit pe Facebook fiind incriminat mai des decât ar părea la prima vedere. Dacă sunteți genul coleric, e bine de știut faptul că nu doar injuriile aduse unor instituții publice sunt pedepsite.
Nu mai departe de luna octombrie a anului trecut, ieșeanul Adrian Catargiu a primit o amendă de 500 lei, pentru injurii aduse pe Facebook, unei alte persoane.

Care este legea pe baza căreia puteți fi amendați pentru activitatea pe Facebook?

Ei bine, activitatea pe celebra rețea de socializare este stabilită ca activitate în spațiul public încă din anul 2013, potrivit deciziei unei instanțe din Târgu Mureș, decizie confirmată ulterior și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, Legea care vă poate veni de hac în cazul unui comportament inadecvat este Legea 90/1991, care prevede că „proferarea de injurii în public, expresii jignitoare sau vulgare împotriva persoanelor reprezintă contravenţie”.