Astfel, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au verificat unităţi de comercializare a peştelui şi produselor din peşte, pentru neconformităţile constatate referitoare la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor şi a ustensilelor de lucru, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind trasabilitatea produselor.
Au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.400 lei, fiind reţinută de la comercializare cantitatea de 191 kilograme de peşte.

În Piaţa Moghioroş, inspectorii DSVSA Bucureşti au retras de la vânzare şi dirijat către o unitate de neutralizare cantitatea de 562 kilograme carne (porc, miel, pasăre) şi ouă, în valoare de 12.300 lei, pentru comercializarea acestora în spaţii neautorizate şi fără documente sanitare veterinare, şi au aplicat pentru aceste neconformităţi o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei.

Totodată, în urma unei sesizări primite, DSVSA a verificat un hipermarket din Bucureşti şi a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 45.000 lei, pentru comercializarea de produse lactate cu termen de valabilitate expirat.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti atenţionează populaţia asupra verificării termenului de valabilitate al produselor alimentare, în momentul achiziţionării, consumul acestora după expirarea datei de valabilitate, putând avea implicaţii asupra sănătăţii.

De asemenea, atenţionează asupra riscului achiziţionării produselor alimentare din locuri neautorizare sanitar veterinar sau de la vânzători ocazionali neautorizaţi – care comercializează produse de origine animală şi nonanimală stradal, necontrolate sanitar veterinar.