Efectele crizei financiare s-au propagat ca un virus pe toate pietele internationale lovind de-a valama si pe cei vinovati, si pe cei nevionvati.

Considerand ca se afla in postura de „victima colaterala”, Uniunea Europeana a lansat un atac de o duritate fara precedent la adresa Statelor Unite care sunt acuzate ca, dupa ce au provocat criza, nu fac nimic pentru a o opri.

„Statele Unite trebuie sa-si asume responsabilitatea in aceasta situatie, pentru binele propriu si al lumii”, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Johannes Laitenberger

Potrivit acestuia, turbulentele de pe pietele financiare care, in opinia sa, au devenit o problema globala „si-au avut originea in Statele Unite care au o responsabilitate speciala in aceasta situatie”.

Declaratia lui Johannes Laitenberger vine in urma respingerii de catre Camera Reprezentantilor a planului privind solutionarea crizei financiare, in valoare de 700 miliarde de dolari.

Legat de acest aspect, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a declarat ca se asteapta ca totusi acest plan sa fie aprobat in curand.

Sursa: World Bulletin