Joi, 13 decembrie, Cristian Băcanu a scris câteva cuvinte acide pe Facebook despre Marcel Ciolacu, PSD, Alexandru Rafila și AUR.

„Avem de gestionat pandemia, de rezolvat urgenţele cu facturile la energie, avem listă lungă de priorități în coaliție, dar dl Ciolacu lipsește.”, a scris acesta pe facebook.

Băcanu: Nu se face coaliție pentru că e Ciolacu în vacanță

Cristian Băcanu a ironizat situația actuală. Acesta a spus că în plină epidemie, când autoritățile române încearcă să găsească noi soluții pentru finalizarea pandemiei și pentru rezolvarea crizei energetice, PSD nu face nimic până când dl Ciolacu vine din vacanță.

„Avem de gestionat pandemia, de rezolvat urgenţele cu facturile la energie, avem listă lungă de priorități în coaliție, dar dl Ciolacu lipsește. PSD este cel mai preocupat de urgențele românilor, dar nu acum, ci când revine dl Ciolacu din vacantă”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Băcanu, atac dur la adresa lui Rafila: „I-a liniștit azi pe cei de la AUR, dar pe noi nu”

De asemenea, Cristian Băcanu a criticat dur și comportamentul lui Alexandru Rafila. Acesta a spus că ministrul Sănătății a oferit explicații despre vaccinarea copiiilor doar membrilor AUR, ignorând restul partidelor și părinții români.

„Și poate discutăm un pic și despre dl Rafila, care are timp de întâlnire cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5 al pandemiei. Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, care va începe în România pe 26 ianuarie, i-a speriat pe cei de la AUR și dl Rafila i-a liniștit astăzi. Doar pe ei. Pe noi, restul românilor care asistăm la dublarea numărului de cazuri de la o săptămână la alta, nu ne liniștește nimic, deocamdată.”, a încheiat acesta pe facebook.

Începe vaccinarea copiilor în România!

Joi, 13 ianuarie, Comitetul Național de Coordonare a Activităților a transmis că vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe pe 26 ianuarie.

„Pentru protecția împotriva COVID-19 și limitarea complicațiilor generate de infecția cu SARS-CoV-2, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităților de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022. Astăzi, 13 ianuarie a.c, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie”, transmite CNCAV.