Dezvoltatorul a finalizat recent construcţia primului bloc din cele şase câte va cuprinde ansamblul Evocasa Optima (foto), din zona Theodor Pallady. Din cele 83 de apartamente cu două şi trei camere, câte numără imobilul, au fost vândute 80%, majoritatea către investitori. Locuinţele au suprafeţe cuprinse între 57 şi 93 mp construiţi şi preţuri ce variază între 63.000 şi 76.000 de euro.
„Lumea vorbeşte că se construiesc tot apartamente comuniste, însă noi am făcut apartamente cu suprafeţe mai mici tocmai pentru ca lumea să le cumpere. Oamenii nu au bani să cumpere apartamente mai mari“, a declarat Asher Lax, vicepreşedintele departamentului de vânzări al Adama.
Compania a investit 14 mil. euro în proiectul Evocasa Optima, sumă în care este inclusă valoarea terenului, fundaţia pentru primele trei blocuri şi construcţia primului imobil din complex. Planurile Adama prevăd continuarea lucrărilor la cel de-al doilea bloc, din primăvara anului viitor, după care ritmul lucrărilor la celelalte imobile va fi determinat de situaţia vânzărilor.
Proiecte noi
„Mai avem un teren în Berceni care a avut nişte probleme juridice. Acum ne apropiem de final cu rezolvarea lor şi din aprilie intenţionăm să începem lucrările la un bloc similar cu cel dezvoltat la Evocasa Optima, adică de 83 de apartamente“, a explicat Asher Lax.
Tot din planul pentru anul viitor face parte şi construcţia ultimului bloc din cadrul complexului Copou Bellevue din Iaşi, une sunt deja dezvoltate trei imobile.
Adama este în proces de negociere pentru achiziţia unui teren de 4 ha în interiorul Bucureştiului, unde este posibil să înceapă construcţia unui proiect comercial.
Preţurile din ţară
Reprezentantul Adama spune că preţul locuinţelor din ţară nu sunt cu mult diferite de cele din Bucureşti. Spre exemplu, cel mai ieftin proiect al companiei este la Bacău, unde preţul este cu 20% sub cel avansat în Bucureşti, urmat de proiectul din Ploieşti, unde apartamentele sunt mai ieftine cu 10%. În ceea ce priveşte proiectul din Braşov, acesta avansează aceleaşi preţuri ca în Bucureşti, iar în Iaşi sunt chiar mai mari decât în Capitală.
În privinţa vânzărilor, Asher Lax spune că Bacăul stă cel mai bine. În Ploieşti vânzările sunt slabe, iar în Braşov „aşa şi aşa“.
„Bine înseamnă că vindem câte 3-4 apartamente pe lună, iar slab înseamnă că vindem câte unul pe lună. Ritmul normal de vânzări ar trebuie să fie de 5-6 unităţi pe lună. Nu mai sunt vremurile de din 2007“, explică Lax.
Adama activează în România, Moldova, Ucraina şi Turcia şi are în diferite faze de execuţie 45 de proiecte rezidenţiale şi comerciale.
Citeşte şi Opens external link in new windowCel mai activ fond de investiţii imobiliare din România preia cel mai important dezvoltator de case