Subway a intrat pe piața locală în urmă cu trei luni, primul restaurant fiind deschis pe bulevardul N. Titulescu din București. Au urmat restaurantele din Cluj-Napoca (Iulius Mall) și Iasi (Palas Shopping Mall).  În prezent, lanțul american Subway își continuă expansiunea și va deschide în perioada următoare încă patru unități.
Potrivit informațiilor afișate pe site-ul companiei, două dintre acestea vor fi in București, respectiv una în centrul comercial Sun Plaza și una pe strada George Constantinescu, iar celelalte două, în Pitești (Complex Romarta II) și în Timișoara (str. A. Demetriade).
La deschiderea primului restaurant din Capitală, reprezentanții Subway au anunțat că planurile de dezvoltare ale companiei pentru piața locală prevăd deschiderea a 40 de unități în următorii 4 ani.
”11 dintre restaurante vor fi deschise în București” potrivit lui Rumen Radev, responsabilul de dezvoltare al retailerului.  
Subway are unele dintre cele mai mici costuri de start-up din întreaga industrie de profil, investiția medie într-o unitate deschisă în Europa Centrală și de Est fiind de aproximativ 100.000 de euro. La nivel mondial, Subway are 36.162 de restaurante, în 98 de țări.
Burger King nu mai are în România decât un singur restaurant, în Aeroportul Otopeni, însă acesta este operat de o altă companie, care are exclusivitate pentru aeroporturile europene şi nu a fost afectată de insolvenţa American Restaurant System.