58.107 vehicule au fost supuse controlului în trafic. În perioada menționată, inspectorii ARR au întocmit 5.803 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, valoarea totală a acestora însumând 22,38 milioane de lei. Ca urmare a controalelor efectuate în trafic au fost suspendate, retrase sau anulate 134 licenţe de transport, 240 copii conforme, şi trei licenţe de traseu.
De asemenea, au fost verificate 243 şcoli de conducători auto la sediu şi 806 autovehicule „şcoală” în trafic, fiind retrase, suspendate sau anulate un număr de 21 autorizaţii şcoli şoferi sau instructori auto independenţi.
În ceea ce priveşte transportul mărfurilor divizibile şi controlul respectării maselor maxime admise pe trimestrul I al anului 2011 a fost aplicat un număr de 107 amenzi în valoare totală de 231 000 lei.
Pentru trimestrul I al anului 2011, la nivel naţional, pentru combaterea activităţilor ilegale în domeniul transporturilor rutiere, mai precis a activităţilor nelicenţiate de transport(efectuate fără deţinerea licenţei de transport, copiei conforme a licenţei de transport, certificatului de transport în cont propriu, copia conformă a certificatului de transport în cont propriu, licenţa de traseu, autorizaţia specială de transport, autorizaţia de transport internaţional sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale), a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 146 vehicule, dintre care 62 de transport persoane şi 84 de transport mărfuri.