Armata rusă a plecat! Este anunţul care a adus bucuria în Ucraina

Surpriză pe frontul din Ucraina! Armata rusă s-a retras. A confirmat-o chiar guvernator regiunii ocupate.

Mai exact, este vorba despre satul Rabotino, aflat în regiunea Zaporojie. „Armata rusă a plecat”, a spus clar Evgheni Balițki, guvernatorul interimar al regiunii ocupate.

Rusia nu mai controlează acum această localitate, care„a rămas doar pe hartă”, a mai spus oficialul.

„Armata rusă a plecat, a părăsit tactic această așezare, pentru că să stai într-un avion gol, când nu există nicio modalitate de a ieși complet… în general, nu pare potrivit.

Prin urmare, armata rusă s-a retras pe dealuri”, a explicat Evgheni Balițki, citat de Kommersant și Meduza.

Satul Rabotino este localizat pe drumul înspre Melitopol, considerat o ţintă majoră a contraofensivei declanşate de Ucraina. Militarii Kievului îşi doresc cucerirea oraşului Melitopol pentru a provoca o breşă în apărarea ruşilor din zonă. Apoi, se va putea bloca coridorul terestru spre Crimeea şi, ulterior, se va lansa ofensiva pentru recucerirea acestei peninsule.

Satul Rabotino ar fi fost complet distrus

După lupte de mai multe săptămâni, satul Rabotino ar fi fost complet distrus, spunea Evgheni Balițki la finalul lunii august.

Pe 29 august, Kievul anunţa eliberarea acestei localităţi, prin vocea ministrului adjunct al Apărării. Până la acest moment, Ministerul rus al Apărării nu a confirmat retragerea militarilor ruşi din Rabotino.

Ultimul raport de la Moscova este de marţi, 5 septembrie. În el, se vorbeşte despre respingerea cu succes a două atacuri ucrainene în regiune. Iar un purtător de cuvânt al administraţiei ruse din regiunea Zaporojie explica, tot marţi, că ruşii îi împiedică pe ucraineni „să ocupe complet Rabotino și să spargă linia de apărare”.

Rusia a atacat Kievul cu rachete. Apărarea antiaeriană a Ucrainei şi-a făcut treaba

Nu a fost linişte nici la Kiev astăzi. Miercuri dimineaţă, apărarea antiaeriană din capitala Ucrainei a respins un nou atac aerian.

Toate rachetele au fost doborâte înainte de a ajunge la ţinte, a precizat administraţia de la Kiev.

„Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic cu scopul de a ucide populaţia civilă şi de a distruge infrastructura”, a afirmat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Din fericire, nu au existat distrugeri şi nici victime în Kiev în urma acestui nou atac.

Atacul a avut loc cu puţin timp înainte de ora 6 dimineaţă. Locuitorii din zona au auzit mai multe explozii, care au sunat ca şi cum sistemele de apărare antiaeriană ar fi fost desfăşurate.