O aplicație foarte realistă prin care ne putem face prietenii să creadă că le-am stricat telefonul mobil este Crack Your Screen, care face ecranul telefonului să pară că a fost spart. Din aceeași categorie, Burn Phone Prank dă impresia că ecranul telefonului a fost ars.

De asemenea, cu aplicația WIFI Hacker Prank putem să-i păcălim pe cei apropiați arătându-le că le putem hack-ui și accesa rețeaua codată de WiFi, dar în realitate programul afișează o parolă fictivă pentru rețeaua de Internet.

Specialiștii EuroGsm au mai identificat și alte aplicații potrivite pentru păcăleli, precum Kissing Test Prank, prin care putem face o farsă convingând un prieten să sărute ecranul telefonului pentru a stabili cât de bine se descurcă. De asemenea, cu ajutorul aplicației System Fail Prank, utilizatorii le pot face farse prietenilor care le umblă în telefon, făcându-i să creadă că au făcut o gafă și tot conținutul telefonului urmează să fie șters.

„În cazul în care dorim să speriem pe cineva, putem folosi aplicațiile Ghost Prank – April Fools Day, care va avea ca rezultat imagini de groază, similare filmelor horror, dar și Scare Prank, celebra farsă care se deghizează într-un joc atractiv și care la un moment dat șochează utilizatorul cu imaginea unui monstru sau zombie”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Indiferent de aplicațiile utilizate, specialiștii EuroGsm recomandă, mai în glumă, mai în serios, instalarea acestora pe telefoane rezistente la șocuri, precum Samsung Galaxy Xcover 2 sau Samsung Galaxy S5, pentru situația în care persoana păcălită se sperie și îl scapă din mână.