Veste proastă pentru mulți posesori de televizoare în acest moment, deoarece aplicația Netflix ar putea să nu mai funcționeze pe anumite televizoare. Mai exact, este vorba despre diverse dispozitive ale producătorului Sony, care vor fi afectate începând cu luna martie 2024. Motivul, potrivit platformei de streaming, sunt limitările tehnice.

Netflix întrerupe suportul pentru unele dispozitive Sony

Astfel, din martie 2024, aplicația Netflix va dispărea de pe numeroase televizoare Sony. Compania japoneză a anunțat oficial acest lucru pe site-ul său.

Problema nu este discutată în detaliu de Sony. Cu toate acestea, este probabil ca dispozitivele mai vechi pur și simplu nu mai satisfac cerințele tehnice sporite ale serviciului de streaming.

Pe lângă televizoare din anii 2011-2013, sunt afectate și playerele Blu-ray din această perioadă. Sony menționează, de asemenea, că utilizatorii dispozitivelor afectate pot utiliza în continuare aplicația Netflix până la sfârșitul lunii februarie 2024. Apoi, aplicația va fi ștearsă automat.

Lista completă cu dispozitivele Sony afectate

poza sony netflix
SURSA FOTO: Sony

De ce Netflix pune capăt suportului pentru dispozitive?

Faptul că Netflix întrerupe suportul pentru dispozitivele mai vechi nu este ceva nou. Au mai fost valuri în anii precedenți în care suportul pentru dispozitive a fost întrerupt.

Anul trecut, în octombrie, utilizatorii unor playere Blu-ray mai vechi, ai unor dispozitive Sony, Toshiba și Samsung erau anunțați că nu vor mai fi suportate. În plus, s-a renunțat și la suportul pentru PlayStation Vita și pentru PS TV.

În 2019 serviciul de streaming a retras suportul pentru anumite dispozitive TV produse de Roku, Samsung și Vizio.

Totul se reduce la o serie de factori, inclusiv securitatea și oferirea unei experiențe adecvate pentru utilizatori. Dispozitivele mai vechi, care nu primesc patch-uri, pot avea probleme de securitate.

În plus, dispozitivele mai vechi care îmbătrânesc pot deveni lente și apar erori, având în vedere că Netflix evoluează în mod constant și adaugă noi caracteristici (fie că este vorba de suportul pentru reclame, caracteristici de partajare a parolei sau titluri interactive). Din păcate, toate acestea nu pot fi susține la nesfârșit pe fiecare dispozitiv existent.

De asemenea, există limitările tehnice. În 2019, un purtător de cuvânt al Netflix a declarat pentru Gizmodo că problema cu dispozitivele de atunci avea legătură cu „dispozitivele mai vechi care rulează Windows Media DRM”.