Aplicația AmParcat, implementată în Focșani. Un ajutor de nădejde pentru șoferi

Cu ajutorul acestei aplicații, șoferii din Focșani vor putea plăti parcarea prin apăsarea unui singur buton. Societatea Parking Focșani spune că aplicația este noua metodă ce vine în sprijinul șoferilor care caută un loc de parcare.

Cu toate că este un oraș mic, spune directrul SC Parking Focșani, parcarea este o adevărată problemă. Nicu Statache a precizat că în Focșani există o aplicație de plată care se numește TPARK, dar a precizat că nu a văzut nicio problemă să încerce încă o aplicație. El mai spune că la final va alege aplicația care va fi cea mai utilă cetățeanului.

”In Focsani exista o aplicatie de plata, se numeste TPARK, implementata in 2019. Ea functioneaza destul de bine, dar am vrut prin AmParcat sa dam inca o optiune de plata parcarii. Din discutia cu dezvoltatorul aplicatiei, mi-a placut foarte mult cum a fost dezvoltata aplicatia, astfel ca am zis de ce nu. Iar in final, cel mai bun va invinge, adica ne vom plia pe optiunea clientului final, adica cetateanul.”, spune acesta.

Când va fi funcțională

Reporterii România TV l-au întrebat pe directorul companiei din Focșani când aplicația va fi funcțională. Acesta a spus că este deja pusă în funcțiune și că au existat câteva ampnunte tehnice de pus la punct.

”Ea este deja functionala. Au venit cativa utilizatori din Bucuresti, probabil, care o aveau deja instalata si au putut sa o foloseasca, era deja functionala. A mai durat putin pana s-au montat panourile in toate parcarile cu plata. Au mai fost mici amanunte tehnice de pus la punct si o lansam oficial. Am trimis comunicatul de presa catre media locala, mediatizarea este ok pentru noi. Focsaniul este un oras mic, de provincie, dar cu frumusetile si atractiile lui.”, mai spune el.

Cât costă un loc de parcare prin aplicație

În ceea ce privește prețul pentru un loc de parcare prin aplicație, directorul a spus că depinde de zonă, subliniind că există și varianta de abonament.

”Tarifele sunt pe 2 zone, zona A, unde este 2 lei, prin utilizarea aplicatiei 2,2 lei, şi zona B, unde este 1,5 lei, prin aplicatie 1,65. Exista un cost suplimentar al dezvoltatorului aplicatiei, care este normal sa incaseze niste taxe. Exista si varianta de abonament zilnic, pentru zona A este 16 lei pe zi, iar pentru zona B este de 12 lei. Iar abonamentul din zona A este valabil si in zona B, nu si invers.”, a mai spus acesta.

Sursă foto: Dreamstime