Este lovitura momentului pe scena politică. Apare un nou partid în România. Cel care se află în fruntea unei astfel de mutări este Ludovic Orban. Fostul președinte al PNL a anunțat partidul fără nume și înființarea unui nou grup parlamentar. El a spus că va spune în perioada următoare numele formațiunii politice pe care o va construi. Demersul său vine ca urmare a plecării din PNL.

„Constituirea unui nou partid trebuie să o facem temeinic și în funcție de nevoile reale. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat încă decizia. Săptămâna viitoare vom începe constituirea unui grup parlamentar. Și numele grupului trebuie să fie în concordanță cu numele formațiunii. Am discutat despre nume, le vom testa și vom vedea care ne reprezintă. Partea bună a PNL va veni cu noi”, a spus Ludovic Orban.

Va avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor

Despre acest subiect s-a vorbit și în weekendul care tocmai a trecut. Orban a susținut, încă de atunci, că partidul va avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor. Totodată, fostul șef al PNL a dat detalii și despre posibile colaborări pe scena politică. Potrivit acestuia, în afară de USR nu există alte partide cu care ar vrea să se alieze.

Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea „un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului”.

Despre colaborări, Orban a indicat PMP, dar a ținut să arate că este în afara Parlamentului şi că a văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare.

Cu cine va colabora noul partid politic

„În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener”, a spus Orban. El a spus că partidul politic pe care intenționează să-l formeze se va poziționa în opoziție față de coaliția PSD-PNL-UDMR. Din punctul său de vedere, această alianță politică „reprezintă un pericol pentru democrația din România”.

„Această coaliție, această întovărășire reprezintă un pericol pentru democrația din România, pentru că va avea tot: președinte, toate instituțiile ce țin de președinte, toți președinții de consilii județene, 95% din primarii din România. Va fi greu de lucrat cu acest monstru. Vor încerca să controleze toate televiziunile, toate instituțiile de stat, vom încerca să luptăm cu un monstru”, a spus politicianul.

În privinţa AUR, Ludovic Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată „a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică”.