Apare o nouă forță politică în România! Este vorba despre anunțul făcut de fosta senatoare USR PLUS Florina Presadă. Aceasta va lansa curând un partid progresist pro-european, cu agendă pe mediu și schimbări climatice, conform unui interviu acordat pentru sidoniabogdan.ro

Fosta senatoare USR PLUS își exprimă dezamăgirile față de conducerea Dan Barna și susține că există un electorat care nu se mai simte reprezentat în momentul de față.

Apare o nouă forță politică în România

„Pandemia a adâncit inegalitățile în societatea românească. E nevoie de o formațiune politică nouă progresistă și responsabilă. Vreau să ne uităm la cifre, să înțelegem fenomenele.

Avem o grămadă de strategii pe care nu le evaluează nimeni să vadă ce impact au avut. O nouă formațiune care să pună preț pe integritate și competență nu face rău României”, a declarat Florina Presadă pentru sursa menționată.

De asemenea, aceasta a subliniat că a ajuns „într-un punct în care schimbarea spre mai bine nu mai este posibilă”.

„Mi-am dat seama că nu mai avem șanse să schimbăm lucrurile în USR. Am ajuns într-un punct în care schimbarea spre mai bine nu mai este posibilă. Oamenii care au încercat să schimbe lucrurile s-au lovit de un zid.

Conducerea partidului sub Dan Barna a practicat un stil de conducere extrem de diviziv, în care a marginalizat toate vocile critice. A marginalizat pe oricine nu era de acord cu deciziile luate de ei.

Mi-am dat seama că locul meu nu mai este acolo. Dan Barna putea oricând să ne cheme la o discuție, pe mai mulți dintre noi. Eu mă așteptam la asta. Am văzut extrem de multe lucruri în USR încât să spun: locul meu nu mai este aici”, a completat fosta senatoarea USR PLUS.

Cum a ajuns la această decizie

Conform acesteia, au existat situații în care „oameni buni și muncitori” au fost marginalizați.

„Să începem cu excluderea lui Oli Ardelean și toate lucrurile care s-au întâmplat după. Pot să amintesc, mai recent, cazul Vlad Teohari, invalidarea candidaturii lui pe listele de la diaspora.

Echipa Barna a blocat alegerile în filiala diaspora, după ce anul trecut în urma alegerilor din filiale, Emanuel Stoica, care nu e din echipa Barna, a câștigat acele alegeri și au găsit o modalitate de a-l suspenda pe om.

De atunci nu se mai organizează alegeri. Mai sunt și alte situații prin țară, în care cei apropiați echipei Barna au marginalizat oameni buni și muncitori. Și multe altele”, spune Presadă pentru sursa menționată.