Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) vine cu precizări de ultimă oră în cadrul campaniei de vaccinare anti-covid. Potrivit sursei citate, se recomandă ca persoanele care au sub 30 de ani să fie vaccinate împotriva COVID-19 doar cu serul de la Pfizer/BioNTech.

În ceea ce privește explicația specialiștilor, STIKO precizează că după imunizarea cu acest ser au fost raportate mai puţine cazuri de inflamaţii cardiace la această grupă de vârstă decât în cazul vaccinării cu serul de la Moderna, relatează Reuters şi dpa.

Aceași recomandare vine în cazul femeilor care sunt însărcinate. Indiferent de vârstă, se recomandă ca acestea să fie vaccinate numai cu Pfizer/BioNTech.

De menționat este faptul că recomandarea STIKO de a folosi vaccinul Pfizer/BioNTech la persoanele sub 30 de ani se aplică şi în cazul celei de-a treia doze (booster), chiar dacă primele două doze au fost cu un vaccin diferit. Proiectul de recomandare al STIKO va fi trimis landurilor germane şi altor grupuri de experţi pentru examinare şi, eventual, revizuire, arată sursa citată.

Aminitim faptul că Germania este într-o situație cumplită Institutul Robert Koch din Berlin a anunțat miercuri că autorităţile sanitare germane au raportat cel mai mare număr de infectări zilnice cu COVID-19 la nivelul întregii ţări, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Este vorba despre 39.676 de cazuri, relatează dpa.

Explozie de infectări în Germania

Numărul record anterior de 37.120 de cazuri a fost raportat vineri, iar în urmă cu doar o săptămână mai devreme, cifra era de 20.398.

În același timp, Institutul Robert Koch a mai raportat și un nivel record al incidenţei la şapte zile a cazurilor de coronavirus, cu 232,1 noi cazuri la 100.000 de locuitori, aceasta fiind a treia zi consecutiv cu maxime record, după cifra de luni de 201,1 cazuri şi cea de marţi de 213,7 cazuri.

În ceea ce privește incidenţa la şapte zile, aceasta era de 146,6 cazuri la 100.000 de locuitori în urmă cu o săptămână şi de 66,1 cu o lună în urmă. Ultimele date oficiale mai arată că în Germania au fost înregistrate 236 decese în 24 de ore, comparativ cu 194 decese într-o zi în urmă cu o săptămână.

Totodată, în total, Institutul Robert Koch a raportat 4.844.054 de infectări cu coronavirus în Germania de la izbucnirea pandemiei. Numărul total real este probabil mult mai mare, în condiţiile în care numeroase cazuri nu sunt recunoscute sau înregistrate.