PNL susţine orice proiect referitor la certificatul COVID. Florin Cîțu: Vrem creşterea ratei de vaccinare

Totodată, liderul PNL a spus că nu este nevoie de asumarea răspunderii, în condiţiile în care Guvernul are susţinere consistentă în Parlament. Mai mult, Florin Cîțu susţine că discuţia privind asumarea răspunderii pe certificatul verde nu a existat în coaliţie.

„Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece”, a declarat Cîţu, punctând că efortul nu ar fi prea mare pentru coaliţia care are 70% în Parlament.

„Am aşteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege şi încă îl aşteptăm. Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVD care duce la creşterea ratei de vaccinare”, a declarat Florin Cîţu.

„Trecem bugetul României în 2 zile”

De asemenea, acesta a fost întrebat și despre posibilitatea asumării răspunderii.

„Astăzi în Parlament avem 70%, această coaliţie. Trecem bugetul României în 2 zile. Nu cred că este un efort foarte mare să trecem acest proiect atât de important, şi românii ar trebui să vadă dezbaterea din Parlament. Ăsta este punctul meu de vedere şi al PNL”, a răspuns Florin Cîțu, susținând că proiectul semnat de el şi alţi parlamentari  care este deja în Parlament ar putea fi îmbunătăţit.

„Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului, nu pot comenta eu, dar acest lucru se face când eşti în minoritate sau ai o majoritate fragilă, cum făcea Guvernul Boc, cum ne-am asumat în Guvernul Orban bugetul când aveam 20%”, a completat liderul PNL, înainte de a fi întrebat cum vede calendarul adoptării certificatului verde.

„Putem să vorbim de un calendar când avem un proiect. Avem câteva variante, niciuna nu a fost discutată în coaliţie”, a conchis Florin Cîțu.

Alexandru Rafila spune că are o răspundere profesională şi morală pentru cetăţenii României

Amintim că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat anterior, într-un interviu pentru Spotmedia, dacă ia în calcul demisia în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pe certificatul verde.

Astfel, Rafila a spus că poate să facă acest lucru, pentru că are o răspundere profesională şi morală pentru cetăţenii României, considerând că ar fi o soluţie onorabilă, dacă „se va tergiversa şi repeta exerciţiul de imagine politică din vară”