Luminița Mihăescu a cucerit inimile românilor la doar patru ani

Luminița Mihăescu, cunoscută în spațiul public și ca „Lulu Mihăescu” și „Veronica”, este actrița care a cucerit inimile românilor de la o vârstă fragedă cu ajutorul filmului pentru copii „Veronica” din 1972.

La doar patru ani, Luminița Mihăescu a devenit celebră la nivel național, jucând în filmul regizat de Elisabeta Boston cu nume mari de pe scena teatrului românesc, precum: Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor.

Veronica este o fetiță orfană, care locuia într-o casă pentru copii. În ziua în care împlinește cinci ani, fetița primește un cadou de la Zâna Zânelor: o trăistuță fermecată, dar pentru că nu ascultă sfaturile ei și nu este darnică cu ceilalți copii, îi este luată trăistuța fermecată.

Pe toată durata filmului, Veronica se străduiește să recupereze cadoul magic. În felul acesta, ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre în diverse probleme.

Scenariul filmului a avut la bază fabulele lui Jean de La Fontaine, poet, dramaturg și prozator francez, care a rămas cunoscut în istoria literaturii datorită poveștilor pentru copii.

Un an mai târziu, Luminița Mihăescu a jucat și-n filmul „Întoarcerea lui Veronica”, apoi, între anii 1976 și 1986, telespectatorii români au putut-o urmări în „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”, toate regizate de Elisabeta Bostan.

Luminița Mihăescu a renunțat la actorie pentru muzică

La un moment dat, Luminița Mihăescu a decis să se retragă din lumea cinematografică și să se axeze pe muzică, o altă pasiune a ei. La începutul anilor ’90, vedeta a cântat la clape în celebra formație „Timpuri Noi”.


De ani de zile, Luminița Mihăescu locuiește în Canada

Potrivit Kudika, în anul 1996, Lulu Mihăescu a luat o altă decizie importantă. Aceasta a hotărât să plece definitiv din România. Vedeta s-a stabilit în Vancouver, Canada, acolo unde locuiește și acum.

În prezent, Luminița Mihăescu este profesoară de pian, este căsătorită cu un cetățean român (în prezent, având numele „Luminița Petre”) și are o fiică în vârstă de 30 de ani, pe care o cheamă Ana Petre.