Klaus Iohannis a luat decizia momentului! Anunțul venit chiar acum: Președintele pedepsește munca

Așadar, liderul USR, Cătălin Drulă, susține că președintele Klaus Iohannis a „mai pus o semnătură pe falimentul țării” și „pedepsește munca”.

„Klaus Iohannis a promulgat legea PSD-PNL care prevede că dacă muncești două ore, trebuie să plătești pentru opt. Asta face un președinte cu presupus pedigree liberal, în plină criză, cu inflație-record de aproape 17% și cu 35% din populație în risc de sărăcie”, a declarat Cătălin Drulă.

De asemenea, acesta este de părere că noua lege nu face decât să arate cât de mult contează pentru președinte vocea românilor, care i-au spus în repetate rânduri că proiectul nu e nici cinstit, nici eficient.

„Această lege nu face decât să arate cât de mult contează pentru președinte vocea românilor care i-au spus în repetate rânduri că proiectul nu e nici cinstit, nici eficient. Pedepsește munca și sacrifică veniturile oamenilor în numele finanțării incompetenței administrației actuale.

Și arată, mai ales, cât de grețos este cinismul Coaliției PSD-PNL, care promitea solemn că nu vor exista taxe noi sau taxe mărite. A mai muncit o zi Klaus Iohannis. A mai pus o semnătură pe falimentul țării”, a completat liderul USR.

Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce modificări Codului fiscal

Amintim că reacția liderului USR a venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 20 decembrie, legea care aduce modificări Codului fiscal.

Actul normativ promulgat vizează aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

Legea menţionează că noul mod de calcul al impozitelor pe clădiri pe baza grilei notariale va fi aplicat de la 1 ianuarie 2025. De asemenea, actul normativ mai prevede, printre altele, ca suprataxarea contractelor de muncă part-time să rămână în continuare aşa cum este prevăzută în Ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal.

Actul normativ mai stipulează că impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se plăteşte dividendul.