Specialistul criminolog Dan Antonescu a vorbit la România TV despre ce se va întâmpla dacă Gheorghe Dincă nu vrea să participe la reconstituirea planificată în zilele următoare de procurori. Alexandru Cumpănaşu a anunţat că luni, 16 septembrie, va avea loc această reconstituire unde Gheorghe Dincă va arăta cum a folosit butoiul din curtea groazei.

„Reconstituire înseamnă să fie refăcut exact acel tablou cu elemente cât mai apropiate de adevăr din ceea ce afirmă suspectul. Se pare că Dincă s-a sucit, nu mai recunoaște mare lucru, nu își mai aduce aminte. Pentru dumneavoastră vi se pare un comportament ciudat, pentru noi ca anchetatori e ceva absolut firesc.

Omul ăsta a încercat să fugă de niște aspecte care îl vor incrimina foarte grav. Eu am convingerea că omul ăsta, dacă are legătură cu vreuna dintre fapte. În ceea ce o privește pe Alexandra, are legătură cu ea. Dacă se va dovedi acest lucru, se vor afla foarte multe fapte. Dacă nu e pur și simplu un om care joacă la cacealma, am întâlnit astfel de indivizi și până la umră, cu ajutorul probelor, tot dosarul a fost lămurit. Când există cel mai mult dubiu se face o reconstituire, asta dacă se colaborează cu suspectul. Dacă el nu vrea să colaboreze se numește experiment judiciar. Se poate face în schimb acest experiment în ceea ce a declarat inițial”, a explicat specialistul criminolog, Dan Antonescu.