Modelul Ford B-Max este primul produs realizat în România al gigantului american după ce vehiculul de transport Transit Connect a fost doar asamblat pentru o scurtă perioadă de timp. Ford Motor Company a venit în Româniaîn 2007, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând, în martie 2008, uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford realizat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect.
În luna mai, Ford a demarat și producția de motoare în România. Cu 180 de milioane de euro, compania a transformat şi modernizat uzina de motoare de la Craiova unde este produs cel mai nou propulsor al companiei: EcoBoost-ul de 1.0 litri. Conform oficialilor companiei noua fabrică de motoare este rezultatul unei investiţii de 180 milioane EUR (aproximativ 235 milioane USD). În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproximativ 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.
Conform oficialilor Ford, aproximativ 60.000 de autoturisme vor ieși, anul acesta, de pe linia de asamblare a uzinei de la Craiova. Proprietarul fabricii de automobile de la Craiova s-a angajat să mărească producția, până la cel puțin 100.000 de unități, în 2013. În cel mai fericit caz, Ford va asambla, anul viitor, în România, 150.000 de autoturisme.
Citește și: Un Ford la fiecare minut, ţinta uzinei de la Craiova Ford B-Max, un mic gigant tehnologic "made in Romania" Ford pune preț pe B-Max. Comenzile pot fi deja făcute Puteți comanda deja noul Ford B-Max. Iată lista completă cu prețuri și dotări