Într-un comunicat de presă transmis marţi, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a precizat că toţi salariaţii au primit banii cuveniți, potrivit news.ro

Ce este menționat în comunicat

„Întârzierea la plată a fost determinată de factori obiectivi aflaţi în legătură cu zilele nelucrătoare din preajma sărbătorilor de iarnă, cu zile de week-end ce au urmat imediat acestora, precum şi cu valoarea energiei electrice tranzacţionate pe piaţa zilei următoare, valoare care încasează cumulat pentru acest interval”, este transmis în comunicatul CEH.

De asemenea, CEH anunţă că protestele din ultimele zile „nu au condus la înregistrarea unor disfuncţii în activitatea de producere a energiei electrice şi termice, angajaţii manifestând înţelegere faţă de situaţia dificilă cu care ne confruntăm”.

Câți oameni se aflau în grevă

Luni dimineaţă, peste o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile, chiar dacă sâmbătă au primit asigurări că salariile vor fi achitate miercuri.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a decis, luni, să trimită Corpul de Control al Ministrului într-o misiune de inspecţie la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia.