Noi reglementari privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto se aplica din 13 decembrie, dupa ce un Ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a intrat in vigoare la acea data, scrie avocatnet.ro.
Ordinul Comsiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 22/2012 pentru modificarea si completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 14/2011 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 840, din 13 decembrie si a intrat in vigoare la aceeasi data.

Potrivit noilor reglementari, asiguratorul RCA  are obligatia de a solicita informatii suplimentare in cazul acelor vehicule pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania.

Astfel, solicitantii vor prezenta dovada inregistrarii fiscale a vehiculului respectiv pe numele noului proprietar, precum si toate informatiile necesare pentru evaluarea riscului, conform propriilor criterii stabilite in tariful de prima. Ulterior, asiguratorul trebuie sa verifice corectitudinea informatiilor privind datele de identificare si tehnice ale vehiculului, precum si ale proprietarului/utilizatorului acestuia.
Citiți mai multe, pe avocatnet.ro