„Cred că se va întâmpla”, a declarat o sursă pentru CNN, adăugând că există o îngrijorare tot mai mare în cadrul FDA, întrucât datele arată tot mai multe spitalizări în rândul persoanelor cu vârsta de sub 65 de ani care au fost complet vaccinate.

Luna trecută, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat a treia doză pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, precum şi pentru cele din categoriile de risc, inclusiv prin prisma locului de muncă.

FDA intenționează să permită și combinarea dozelor de vaccin

Deși Moderna nu a primit încă autorizație pentru doza a treia, un grup de consilieri FDA a recomandat recent ca Moderna să beneficieze de aceleași reguli ca și boosterele Pfizer.

De asemenea, au recomandat persoanelor care au primit vaccinul de la Johnson & Johnson să facă rapelul.

”Vaccinul te protejează, dar cel mai bine te protejează dacă toată lumea din jurul tău este vaccinată!”

Pe măsură ce se apropie iarna, experții au avertizat că cel mai bun mod de a controla răspândirea Covid-19 este prin vaccinare.

„Da, vaccinul te protejează, dar cel mai bine te protejează dacă toată lumea din jurul tău este vaccinată”, a declarat dr. Leana Wen pentru CNN. „Ne vaccinăm ca persoane sănătoase mai ales pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili dintre noi”, a adăugat ea.

Doar 57,1% din totalul populației americane este complet vaccinată, dar, în ultima perioadă, a existat o creștere a vaccinărilor cu o medie de peste 250.000 de persoane pe zi.

Pentru populațiile vulnerabile, experții au spus că a treia doză poate fi utilă pentru menținerea protecției sau pentru atingerea unor niveluri adecvate în cazul persoanelor care nu au avut un răspuns imun suficient după dozele inițiale.

Scad infectările în rândul copiilor, dar experții sunt îngrijorați

Deși rata infecțiilor la copii este în scădere, față de alte grupe de vârstă, oficialii din domeniul sănătății își fac în continuare griji. În timp ce numărul de cazuri săptămânale continuă să scadă la copii, 131.000 de cazuri noi fiind raportate în ultima săptămână, „un număr extrem de mare de copii au fost diagnosticați cu Covid-19”, spune Academia Americană de Pediatrie.

Copiii au reprezentat 25,5% din cazurile raportate săptămânal.

În total, peste 1,1 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost diagnosticate la copii în ultimele șase săptămâni.