Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că Bogdan Olteanu a fost propus de liberali pentru BNR după ce Daniel Dăianu a fost respins ca propunere de viceguvernator, precizând că a discutat cu Olteanu despre această opţiune şi a fost asigurat că are capacitatea de „a susţine condiţia” de la BNR.

Întrebat despre nominalizarea lui Bogdan Olteanu pentru BNR, având în vedere că acesta este cunoscut ca activist de partid şi a deţinut diverse funcţii, Crin Antonescu a menţionat că, din ceea ce ştie, Daniel Dăianu, propus iniţial de PNL pentru postul de viceguvernator, ar fi fost respins ca propunere de către Comisiile de buget finanţe.

„Eu nu i-aş spune activist în sensul peiorativ (…). Bogdan Olteanu este evident un om politic. Prima propunere pe care noi am făcut-o pentru funcţia de viceguvernator a fost Daniel Dăianu, conform lucrurilor pe care le declarasem eu în primăvară, în momentul când s-au alcătuit listele pentru europarlamentare, o propunere pe care comisiile de finanţe au respins-o. Nefiind membru al comisiilor, nu ştiu din ce motive. Mie mi se părea o propunere cât se poate de acceptabilă”, a susţinut Antonescu.

Întrebat despre faptul că lui Daniel Dăianu liberalii i-ar fi retras sprijinul şi l-au propus pe Bogdan Olteanu, Antonescu a subliniat că a fost informat de către Ruşanu (liberalul care a condus negocierile privind BNR din partea PNL – n.r.) că Dăianu a fost respins ca propunere.

„Eu cunosc, nefiind membru al acelor comisii, din ce am discutat cu Dan Radu Ruşanu şi alţi colegi, că propunerea a fost respinsă şi în momentul când s-a reconfigurat algoritmul acesta şi am avut două locuri, alături de Napoleon Pop opţiunea partidului a fost aceea de a-l propune Bogdan Olteanu”, a mai spus Antonescu.

El a menţionat că a avut două discuţii lungi cu Bogdan Olteanu privind această opţiune pentru BNR.

Bogdan Olteanu, e un om de a cărui capacitate nu mă îndoiesc

„Am avut două discuţii îndelungi cu Bogdan Olteanu în legătură cu această opţiune a sa şi capacitatea de a susţine condiţia de la BNR”, a spus el.

„Mi-a dat toate asigurările că e în măsură să o facă. Şi vreau să vă spun că, în ciuda faptului că nu am fost de multe ori în aceeaşi tabără, nici pe vremuri, nici mai recent, cu Bogdan Olteanu, e un om de a cărui capacitate nu mă îndoiesc. Şi mai departe este problema sa”, a spus Antonescu.

Referitor la declaraţia lui Mugur Isărescu, care spunea marţi că doreşte în CA oameni cu experienţă în domeniul bancar internaţional, Crin Antonescu a menţionat că este o declaraţie de principiu, la care fără îndoială subscrie.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Cine va avea grijă de leu, dobânzi şi preţuri în următorii 5 ani.